Levend dictee

Vorig schooljaar hebben we een aantal keer een levend dictee gespeeld, nu heb ik er kaartjes bij gemaakt die passend zijn bij de rest van mijn materialen.
Voor zowel VLL Kim als Lijn 3 heb ik kaartjes gemaakt voor de eerste zes kernen/ thema’s.

Hoe speel je het levend dictee
Print en lamineer het document en hang de kaartjes in je lokaal, op de gang en eventueel buiten. (Het levend dictee speel ik na afloop van een kern.)

Geef iedere leerling een antwoordblad (zie laatste bladzijde van het document) en laat deze op hun eigen tafel leggen. De leerlingen lopen rond om de kaartjes te zoeken en bedenken het woord dat bij het plaatje hoort. Dat woord schrijven de leerlingen op het antwoordblad. Het antwoordblad draaien ze om als er een nieuw kaartje gezocht wordt, zo verklein je de kans op afkijken 😉

Na afloop bespreek ik het dictee en schrijf ik de woorden op het bord zodat alle leerlingen hun blad zelf kunnen nakijken.

Levend dictee VLL Kim

Levend dictee Lijn3

 

Nakijkblad voor de leerkracht VLL Kim

Nakijkblad voor de leerkracht Lijn 3

Veel plezier ermee!

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *