Thema boerderij

Bij ons op school zijn ze in de kleuterbouw aan het werk met het thema boerderij. Een heel leuk thema, als je het mij vraagt. Ik vind het dan bijna jammer dat ik niet werkzaam ben in de kleuterbouw 😉

Onlangs maakte ik van een aantal thema’s woordkaarten en daarvan had ik er al een paar gedeeld. Ook voor het thema ‘boerderij’ heb ik woordkaarten gemaakt, deze kan je hier onder downloaden.

Continue reading “Thema boerderij”


Woordkaarten

Om de woordenschat bij kinderen te vergroten kunnen woordkaarten gebruikt worden. Bij het bespreken van de kaarten wordt de gespreksvaardigheid bevorderd en leren de kinderen de betekenis van de woorden begrijpen en verbanden te leggen.

Woordkaarten kunnen zowel op school als thuis gebruikt worden.

Download hier woordkaarten in de volgende thema’s: lente, zomer, herfst, winter, dierentuin, groenten en fruit.


Splitsdiploma

In groep 3 leren de leerlingen splitsen. Goed kunnen splitsen is namelijk een voorwaarde om te kunnen rekenen met grotere getallen. Splitsen is ook belangrijk bij het automatiseren (het vlot en goed antwoord geven op een som).

Tijdens de rekenlessen besteden we de eerste maanden van het schooljaar veel tijd aan het splitsen. Op diverse manieren wordt het splitsen geoefend. Dit jaar krijgen de leerlingen een splitsdiploma als ze alle splitsingen van 5 t/m 10 geautomatiseerd hebben.

Het splitsdiploma kan je hier downloaden: Splitsdiploma


Leesspellen VLL Kim

En dan zit de vakantie er weer bijna op voor regio noord… wat is het weer voorbij gevlogen.
Afgelopen week ben ik al druk bezig geweest met alle voorbereidingen en ik denk dat ik nu wel startklaar ben. Ik hoef alleen deze spellen nog maar even te printen en te lamineren.

De spellen zijn leesrupsen en knijpkaarten, je vindt ze in de winkel: https://bijkris.nl/product-categorie/vll-kim

De leesrups van kern start is een leesrups op rijm. De andere leesrupsen hebben een plaatje en een woord dat bij elkaar gezocht moeten worden. Kern 1 heeft 10 leesrupsen, de andere kernen hebben allemaal 15 leesrupsen.
Van de knijpkaarten vind je er bij elke kern 15, vanaf kern 1.

Door omstandigheden staan ze nu pas online, veel later (veeeeeel later) dan ik eigenlijk bedacht had, maar toch net op tijd voor het nieuwe schooljaar 😉

 Cijferstickers

Superhandig om deze cijfers van vinyl te gebruiken! Hoe dan?
Ik heb alle rekenbakjes van de kinderen genummerd – kunnen ze nooit in de war raken. Ook heb ik alle Chromebooks op deze wijze genummerd.
Weet je nog die bekers die ik je laatst liet zien? Ook daar heb ik cijfers van vinyl opgeplakt.

Eigenlijk zijn de mogelijkheden eindeloos, hoef je zelf niet met een watervaste stift te gaan schrijven… 😉

De cijfers zijn verkrijgbaar in zwart en wit (mat of glans).
Ook heb ik een setje van vijf velletjes met cijfers t/m 24 aan de webshop toegevoegd. Deze set bevat cijfers in de kleuren blauw, paars, rood, geel en groen.

https://bijkris.nl/product-categorie/stickers/

Oh, en de lees- en rekentassen zijn ook weer op voorraad!

 


Bee Bot Cijfermat

Vond ik zomaar nog een document op mijn harde schijf dat ik nog niet gedeeld heb!

Dit document bevat kaarten met de getallen van 0 t/m 20 voor de transparante mat van de Bee Bot. Er zitten geen opdrachtkaarten bij, je kan je leerlingen zelf opdrachten geven. Misschien maak ik er nog wel eens opdrachtkaarten bij…

Continue reading “Bee Bot Cijfermat”